ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Βασικά τα Κύθηρα φημίζονται για το υπέροχο θυμαρίσιο μέλι και το τσίπουρο. Ένα απολαυστικό ποτό που έχει σαν βάση το τσίπουρο είναι η Φατουράδα, με κανελλογαρύφαλα και γεύση από φρούτα.

Στο παραδοσιακό γλυκό Ροζέδες βάση είναι το μέλι, με αμύγδαλα και ζάχαρη. Το Παστιτσέτο, ένα ονομαστό γλυκό του νησιού παρασκευάζεται από φρέσκο βούτυρο, βανίλια και κυδώνι. Υπέροχο γλυκό και το Ξεροτήγανο με τραγανιστό φύλλο, θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και κανέλα. Ακόμη έχουμε την Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, το Χταπόδι Ψητό στο φούρνο, τα τηγανητά Λουβιά και πάρα πολλά άλλα.

Ελαιόλαδο, Τσίπουρο, Μαρμελάδες, Ζυμαρικά και, Θαλασσινό Αλάτι, Kεραμικά και Παξιμάδια, βιολογικά προϊόντα Κυθήρων. Παραδοσιακά Γλυκά κουταλιού, Παραδοσιακές γεύσεις των Κυθήρων θα βρείτε σε όλο το νησί. Το εξαιρετικό Κυθηραικό κρασί επίσης συγκαταλέγεται στα κορυφαία προϊόντα του τόπου.

Τα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων Αφράτα, τραγανά, με τη νοστιμιά που τους χαρίζει το διακριτικό ελαιόλαδο, συνδυάζονται ιδανικά με πολλές γεύσεις και γίνονται η βάση για εξαιρετικά ορεκτικά. Η παλιά παραδοσιακή συνταγή ακολουθείται με γνώση Το ελαιόλαδο είναι ντόπιο και η παρασκευή γίνεται στο χέρι και παραδοσιακά τσιριγώτικα γλυκά και ποικιλία κουλουριών και παξιμαδιών

Το θυμάρι, το σπάρτο, το φασκόμηλο, η σεμπρεβίβα το αμάραντο των βραχονησίδων των Κυθήρων που ‘’πάντα ζει’’ πεύκα, πλατάνια, σχίνα , μυρτιές, αγριελιές, χαρουπιές, ασφάκες, κρίταμα, αγριοβιολέτες, αλμυρίκια, κάπαρη, φραγκοσυκιές και ένας ατέλειωτος φυσικός βοτανικός πλούτος πλαισιώνουν τα χωριά, τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, τις παραλίες, τις ομαλές και απόκρημνες ακτές, τα γύρω μικρά νησιά , και φημίζονται για τα χειροποίητα κεραμικά