ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Εξερευνήστε τα Κύθηρα με τα μονοπάτια πεζοπορίας, ανακαλύψτε τον μαγικό βυθό κάνοντας καταδύσεις, και ζήστε ανέμελα με το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Τα Κύθηρα παρότι δεν έχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια, προσφέρονται για περπάτημα. Υπέροχες διαδρομές μέσα σε κατάφυτες ρεματιές που οδηγούν σε πηγές, κακοτράχηλους βράχους που οδηγούν σε ονειρικές παραλίες ή ακόμα και ολιγόφυτες πλαγιές που σε βγάζουν στο προαύλιο μιας εκκλησιάς.

Από όλες τις πιθανές διαδρομές που θα θέλατε να ακολουθήσετε σας προτείνουμε το χωριό Μυλοπόταμος. Το χωριό ορίζεται από την μία του πλευρά από ένα ρέμα το οποίο περνά από καταπράσινες πλαγιές, απότομα βράχια, μικρές και μεγάλες γούρνες με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, παλιά γεφύρια και μύλους που νοιώθει κανείς περπατάει στο χρόνο. Οι καταρράκτες, ιδανικά σημεία για διάλειμμα και δροσιά θα σας ξεκουράσουν σωματικά και ψυχικά.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

Χώρα – Καψάλι
Μήκος διαδρομής: 3,1 χιλ
Αβλέμονας – Άγιος Γιώργης στο Βουνό
Μήκος διαδρομής: 3 χιλ
Ποταμός – Παλαιόχωραv Μήκος διαδρομής: 3,4 χιλ

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Μόλις δύο μέτρα απόσταση από το νερό ,το καταφύγιο μας είναι αρματωμένο με σύγχρονο καταδυτικό εξοπλισμό, σε μια υπέροχη παραλία όπου δεν χρειάζεται καν να περπατήσεις, απλά πέφτεις μέσα σε τουρκουάζ νερά! Καλάμια για σκιά ,ξύλινοι πάγκοι για την προετοιμασία και τα πόδια σου βρέχονται από τη θάλασσα.

Στο Kythera Dive Center συνδυάζουμε την ομορφιά του γραφικού Λιμνιώνα με τα άψογα πρότυπα του μεγαλύτερου παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης αυτόνομης κατάδυσης PADI, τα αυστηρά πρότυπα ελέγχου και πιστοποίησης του BUREAU VERITAS, την ασφάλεια της DAN, τις πρώτες βοήθειες του EFR και την περιβαλλοντική ευαισθησία του PROJECT AWARE. www.kytheradive.gr

ΨΑΡΕΜΑ

Με βάρκα, ένα παραγάδι ή συρτή στο Μελιδόνι, στον Αβλέμονα, γύρω από την Χύτρα , στον Χαλκό. Στα ανοιχτά από το Καψάλι και με προς το Μελιδόνι, όλο και κάποιο κοπάδι από αφρόψαρα. Αν πάλι είστε βουτηχτής ψαράς με πείρα στο ψαροτούφεκο κάντε μία βόλτα στις ξέρες αριστερά από τον κόλπο του Μελιδονιού. Στο ίδιο σημείο έχει και αφρόψαρα αλλά θέλει προσοχή στα ρεύματα ακόμα και με βάρκα. Ένα διχτάκι λίγο έξω από τον Αβλέμονα έχει πολλά άσπρα ψάρια.

Και για αυτούς που τους αρέσει το Απίκο, ή των πεταχταριών το νησί έχει πολύ καλά σημεία. Χρειάζεται βέβαια λίγο όρεξη για περπάτημα και το καλαμάκι σας θα σας αμείψει με το παραπάνω προς τον Λιμνιώνα

Παραλίες

Αγία Πελαγία οργανωμένη παραλία από ψιλό βότσαλο και άμμο ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Φυρή Άμμος (Αγίας Πελαγίας) Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό της Αγίας Πελαγίας
Πλατειά Άμμος στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Καλαδί είναι από τις πιο γνώστες παραλίες του νησιού Αξίζει να ταλαιπωρηθείτε κατεβαίνοντας το πέτρινο μονοπάτι των 124 σκαλοπατιών
Φυρή Άμμος Κάλαμου παραλία με σχετικά δύσκολη πρόσβαση, αλλά αξίζει το κόπο βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, κοντά στο χωριό Κάλαμος ,παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο ένα μέρος της, βραβείο της γαλάζιας σημαίας για τα καθαρά νερά της.
Λαγκάδα Στην Αγία Πελαγία Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία θα βρείτε καντίνα και ενοικιάζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Φούρνοι μετά χωριό του Καραβά και πριν την Πλατειά Άμμο θα συναντήσετε ταμπέλα και θα στρίψετε δεξιά σε καλό χωματόδρομο.
Μελιδόνι Η παραλία είναι οργανωμένη με καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες
Χαλκός παραλία οργανωμένη με καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες
Σπαραγγαρίο πριν το Καψαλι, αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά
Κομπονάδα στο χωριό Τραβασαριάνικα θα συναντήσετε ταμπέλες που οδηγούν στην παραλία
Παλαιόπολη η λεγόμενη καμαρέλα, είναι παραλία γυμνιστών
Καλάμι μετά το χωριό Μυλοπόταμο θα συναντήσετε την Παναγιά Ορφανή όπου και θα σταθμεύσετε. Ακολουθώντας τον χωματόδρομο θα φτάσετε στο μονοπάτι που οδηγεί στο Καλάμι.
Διακόφτι με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο και το λιμάνι των Κυθήρων