Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα επιδεικνύουν τα Κύθηρα όλο το χρόνο, η οποία βέβαια κορυφώνεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού Κύθηρα δίνουν ραντεβού με καθιερωμένες από χρόνια εκδηλώσεις, όπως η Γιορτή Κρασιού στα Μητάτα, η Γιορτή της Βρύσης στα Βιαράδικα, η Γιορτή του Αβλέμονα ή τα Πανηγύρια του Καραβά και του Ποταμού, ακόμα και το παζάρι του Ποταμού (κάθε Κυριακή), που διοργανώνονται με κέφι και μεράκι από τους Κυθήριους.

Στα Κύθηρα επιπλέον, στο πλαίσιο του νεοσύστατου δήμου Κυθήρων, που εμφανίζει πλουσιότατη δραστηριότητα, συχνές είναι και οι συναυλίες που δίνουν γνωστοί καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς το νησί Κύθηρα είναι ένας ιδανικός τόπος για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων.

Στα Κύθηρα θα ήταν παράλειψη των επισκεπτών να μην θαυμάσουν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα των Κυθήρων. Ανάμεσα στα αγγεία και τα αγάλματα, τις επιτύμβιες στήλες και τα νομίσματα, στέκεται περήφανος στο βάθρο του ο περίφημος Λέων των Κυθήρων, άγαλμα αρχαϊκής εποχής.